18 May · admin · No Comments

Muzeu i Shkodres

Ndodhet ne rrugen “Oso Kuka”. Ai eshte hapur ne vitin 1947. Ai ndodhet ne nje ndertese monumentale te shek XIX. Si baze per ndertimin e ketij muzeu kane kane sherbyer koleksionet arkeologjike dhe etnografike te Kuvendit Franceskan dhe Seminarit Jezuit te themeluar nga fundi i shek XIX. Sot muzeu eshte i konceptuar ne disa sektore sic jane ai i arkeologjise, i historikse dhe ai i etnografise.

Muzeu ka edhe bibloteken e tij me nje fond relativisht te pasur prej 15.000 titujsh nga autore shqiptare dhe te huaj .Librat me te vjeter i perkasin shek XVII ku mund te permendim “ Doktrinen e Krishtere “te Pjeter Budit. Kjo bibloteke i mbulon te gjitha fushat e albanologjise. Sektori i arkeologjise ka nje fond prej 500 objektesh ,ndersa ai i etnografise ka nje fond prej 1.500 objektesh. Ne muze ka edhe nje koleksion numizmatik.

Facebook

Instagram

Rreth Nesh

Camping Village Gardenland ndodhet brenda Gardenland Resort ne rrethin e Shkodres, ne rrugen nacionale Bushat-Barbullush. Ne kampin tone ju keni mundesi te ndryshme te akomodimit si rulota, karavane, shtepi druri dhe tenda. Ju mund te parkoni autokampin tuaj ose mund te merrni me qira nje çader ose shtepi druri. Ne resort ju mund te gjeni gjithçka qe deshironi: Bar & Restorant, Pishina, Kend lojerash per femije, etj.

Facebook

Location

Kontakto

 Barbullush  Shkoder, Albania

 

 +355 69 206 0524

 

info@campingalbania.com

© Copyright 2022 by Camping Villaggio Gardenland | Design by Webhiper.al