19 May · admin · No Comments

Kalaja e Drishtit

Gjendet ne nje distance prej 6 km nga Ura e Mesit mbi lumit Kir.Fshati i sotem gjendet poshte vendgermimit te Drivatiumit te lashte. Ai u ngrit ne periudhen romake si nje vendbanim ne rrugen Shkoder – Kosove dhe ne antikitetin e vone ishte njera prej fortesave zinxhir qe mbronin Shkodren.ne shek IX. Drishti u kthye ne nje fortifikim te rendesihem te mbreterise se Zetes dhe varej nga Dioqeza e Tivarit. Kalaja e Drishtit u ngrit ne shek e XIII si nje fortese bizantine. . Qyteti arriti kulmin e zhvillimit ne shek XIV derisa arriti edhe pavaresi nga Shkodra. Ne vitin 1442 Drishti ra ne duar te Venedikut, me pas u morr nga Skenderbeu dhe me ne fund u pushtua nga Turqit ne 1478. Kalaja gjendet ne nje koder 800 metra e larte. Brenda mureve te kalase gjenden 11 shtepi te fshatit qe formojne nje lagje.

Facebook

Instagram

Rreth Nesh

Camping Village Gardenland ndodhet brenda Gardenland Resort ne rrethin e Shkodres, ne rrugen nacionale Bushat-Barbullush. Ne kampin tone ju keni mundesi te ndryshme te akomodimit si rulota, karavane, shtepi druri dhe tenda. Ju mund te parkoni autokampin tuaj ose mund te merrni me qira nje çader ose shtepi druri. Ne resort ju mund te gjeni gjithçka qe deshironi: Bar & Restorant, Pishina, Kend lojerash per femije, etj.

Facebook

Location

Kontakto

 Barbullush  Shkoder, Albania

 

 +355 69 206 0524

 

info@campingalbania.com

© Copyright 2022 by Camping Villaggio Gardenland | Design by Webhiper.al