Shkodra

Eshte qendra me e rendesishme e Shqiperise se veriut dhe me nje tradite mjaft te pasur kulturore per gjithe Shqiperine. Ajo gezon nje pozite mjaft te favorshme gjeografike mbasi mund te kondisederohet si “port hyrjeje” per ne Aplet madheshtore te Shqiperise nga njera ane dhe nje pike nga ku mund te udhetosh per ne plazhin ranor te Velipojes ne detin Adriatik. Zona e Shkodër dallohet për veçoritë e spikatura natyrore dhe për trashëgiminë e pasur kulturore. Në këtë zonë, krahas objekteve të rëndësishme natyrore, si: liqeni i Shkodrës, lumi Buna, laguna Kune-Vaini, lumi Drin, Alpet Shqiptare, Malësia e Madhe, gjiri i Drinit etj. ndodhen edhe qytetet e rëndësishme historike, Shkodra
Potencialet turistike të zonës së Shkodrës janë të shumta, çka jep mundësi të zhvillohet ai lloj turizmi që parapëlqehet.

Këtu mund të zhvillohet:

Turizmi bregdetar, me përqendrim në zonën e Velipojës, e cila është vetëm 30 km larg nga Shkodra dhe në zonën e Shëngjinit, shumë afër Lezhës, të cilat kanë edhe një infrastrukturë turistike relativisht të mirë.

Turizmi liqenor, në pjesën e liqenit të Shkodrës.Turizmi malor, për klimën e shëndetshme dhe për mundësinë e ushtrimit të sporteve dimërore, që ofrojnë zona të tilla, si Razma, Boga dhe Thethi, të cilat ndodhen vetëm 46 km larg qytetit në mes të zonës së Alpeve, ku shtresa e trashë e dëborës ruhet thuajse gjatë pjesës më të madhe të vitit.

Turizmi i gjuetisë, sidomos në liqenin e Shkodrës, në deltën e lumit Buna, kompleksin turistik të Kune-Vainit në deltën e Drinit, që dallohen për biodiversitetin e larmishëm.Turizmi lumor, në gjithë rrjetin e pasur lumor dhe përrenjor të përshtatshëm për ushtrimin e sportit me kajake. ( ne lumin Buna).

Turizmi kulturor, për njohjen e një numri të madh monumentesh historike dhe kulturore të dy prej qyteteve kryesore, Shkodrës dhe Lezhës, të pasura me histori shumëshekullore të çdo periudhe.

Xhamia e Plumbit

Xhamia e Plumbit eshte ndertuar ne vitin 1773 nga Mehmet pashe Bushati sipas stilit te xhamise Blu te stambollit.

READ MORE

Ura e Mesit

Kjo ure permendet nga albanologu i shquar austriak Han ne mesin e shek XIX. Ura ka 13 harqe dhe gjatesia e saj eshte 103 metra.

READ MORE

Tamara

Tamara është bere e famshëm për "Troftë me pika të kuqe"e cila ka të gjithë trupin e saj të mbuluar me pikat e vogla të kuqe

READ MORE

Shiroke dhe Zogaj

Shiroka është një fshat i njohur në anë të Liqenit të Shkodrës.Nndodhet vetëm 3 km nga Ura e Bunes dhe 5 Km nga qyteti i Shkodres.

READ MORE

Sarda

Qyteti lulëzoi kryesisht nga 8 në shekujt e 13 dhe ishte një qendër e rëndësishme kulturore dhe fetare.

READ MORE

Razma

Razma ndodhet në zemër të Alpeve Shqiptare dhe në zemër të atraksioneve turistike të Rajonit Shkodër.

READ MORE

Plazhi i Velipojës

Velipoja, është një nga plazhet dhe pikat turistike më të rëndësishme të Shkodrës, për të cilën duhet të përshkoni vetëm 35 km.

READ MORE

Muzeu i Shkodres

Muzeu ka edhe bibloteken e tij me nje fond relativisht te pasur prej 15.000 titujsh nga autore shqiptare dhe te huaj.

READ MORE

Kalaja e Rozafes

Ngrihet mbi nje koder shkembore ne perendim te qytetit te Shkodres. Ajo rrethohet prej ujrave te tre lumenjve, Bunes...

READ MORE

Kalaja e Drishtit

Gjendet ne nje distance prej 6 km nga Ura e Mesit mbi lumit Kir.Fshati i sotem gjendet poshte vendgermimit....

READ MORE

Fototeka Marubi

Preserves the first negative of Albanian photography realized by Pietro Marubi. The photo store maintains a 500,000 negative fund

READ MORE

Rreth Nesh

Camping Village Gardenland ndodhet brenda Gardenland Resort ne rrethin e Shkodres, ne rrugen nacionale Bushat-Barbullush. Ne kampin tone ju keni mundesi te ndryshme te akomodimit si rulota, karavane, shtepi druri dhe tenda. Ju mund te parkoni autokampin tuaj ose mund te merrni me qira nje çader ose shtepi druri. Ne resort ju mund te gjeni gjithçka qe deshironi: Bar & Restorant, Pishina, Kend lojerash per femije, etj.

Facebook

Location

Kontakto

 Barbullush  Shkoder, Albania

 

 +355 69 206 0524

 

info@campingalbania.com

© Copyright 2022 by Camping Villaggio Gardenland | Design by Webhiper.al